For this impactful project,  old city design studio  designed a new front porch that had been removed by a previous owner. Though this home is not in the historic district, it was important to all of us that the details were historically accurate. The work included repointing the existing brick, replacing the walkway, and assisting in color selection for the renovated facade.
       
     
 The owners originally contacted  old city design studio  to design a new addition to their home. After listening to their goals, we realized that what they really desired was a better connection to their own back yard. The final design brings the outside in with large floor to ceiling windows. The addition of a canopy, influenced by historic details on the front of the home, provides both shelter from the rain as well as lighting, which helps to foster this connection to their garden well into the evening.
       
     
 By enclosing the area above and below this existing addition,  old city design studio  was able to turn a two bedroom, one bath home into a three bedroom, three and a half bath home. The most important parts of the project for the homeowner were light and air, and accessibility to the basement bedroom from the back yard.
       
     
 The owner of this home on Massachusetts Avenue asked  old city design studio  to assist with a makeover of the first floor. This beautiful home, while spacious and comfortable, felt disconnected and dated. While the majority of the design involved a re-imagined kitchen and powder room, the secret to the design is in the subtle changes that we made to better connect the spaces, while keeping them distinct.  Making the openings between the living, dining, and kitchen taller and wider, while lowering the ceiling in the transition space where the powder room and closets were placed, allow for spatial variety, while keeping the spaces visually connected to each other and the outdoors.
       
     
 The goal of the first floor of this whole home remodel was to open up the space to connect the rooms together visually. We at  old city design studio  accomplished this by removing a bearing wall, and redesigning the center stair to be a focal point. While the stair is modern and visually transparent, it is still warm and inviting.
       
     
 The homeowners hired  old city design studio  to spruce up their existing master bathroom without touching the layout. But the existing bathroom only allowed for a small pedestal sink crammed in the corner. Through a simple but thoughtful design process with the owner, we demonstrated that moving the plumbing to the opposite wall allowed for a large vanity without sacrificing floor space or breaking the budget.
       
     
D NE-2.jpg
       
     
D NE-3.jpg
       
     
G NE.jpg
       
     
Tunlaw NW.jpg
       
     
13th NE.jpg
       
     
4th NE.jpg
       
     
Winifield NW.jpg
       
     
D NE-1.jpg
       
     
13th SE.jpg
       
     
C NE.jpg
       
     
 For this impactful project,  old city design studio  designed a new front porch that had been removed by a previous owner. Though this home is not in the historic district, it was important to all of us that the details were historically accurate. The work included repointing the existing brick, replacing the walkway, and assisting in color selection for the renovated facade.
       
     

For this impactful project, old city design studio designed a new front porch that had been removed by a previous owner. Though this home is not in the historic district, it was important to all of us that the details were historically accurate. The work included repointing the existing brick, replacing the walkway, and assisting in color selection for the renovated facade.

 The owners originally contacted  old city design studio  to design a new addition to their home. After listening to their goals, we realized that what they really desired was a better connection to their own back yard. The final design brings the outside in with large floor to ceiling windows. The addition of a canopy, influenced by historic details on the front of the home, provides both shelter from the rain as well as lighting, which helps to foster this connection to their garden well into the evening.
       
     

The owners originally contacted old city design studio to design a new addition to their home. After listening to their goals, we realized that what they really desired was a better connection to their own back yard. The final design brings the outside in with large floor to ceiling windows. The addition of a canopy, influenced by historic details on the front of the home, provides both shelter from the rain as well as lighting, which helps to foster this connection to their garden well into the evening.

 By enclosing the area above and below this existing addition,  old city design studio  was able to turn a two bedroom, one bath home into a three bedroom, three and a half bath home. The most important parts of the project for the homeowner were light and air, and accessibility to the basement bedroom from the back yard.
       
     

By enclosing the area above and below this existing addition, old city design studio was able to turn a two bedroom, one bath home into a three bedroom, three and a half bath home. The most important parts of the project for the homeowner were light and air, and accessibility to the basement bedroom from the back yard.

 The owner of this home on Massachusetts Avenue asked  old city design studio  to assist with a makeover of the first floor. This beautiful home, while spacious and comfortable, felt disconnected and dated. While the majority of the design involved a re-imagined kitchen and powder room, the secret to the design is in the subtle changes that we made to better connect the spaces, while keeping them distinct.  Making the openings between the living, dining, and kitchen taller and wider, while lowering the ceiling in the transition space where the powder room and closets were placed, allow for spatial variety, while keeping the spaces visually connected to each other and the outdoors.
       
     

The owner of this home on Massachusetts Avenue asked old city design studio to assist with a makeover of the first floor. This beautiful home, while spacious and comfortable, felt disconnected and dated. While the majority of the design involved a re-imagined kitchen and powder room, the secret to the design is in the subtle changes that we made to better connect the spaces, while keeping them distinct. Making the openings between the living, dining, and kitchen taller and wider, while lowering the ceiling in the transition space where the powder room and closets were placed, allow for spatial variety, while keeping the spaces visually connected to each other and the outdoors.

 The goal of the first floor of this whole home remodel was to open up the space to connect the rooms together visually. We at  old city design studio  accomplished this by removing a bearing wall, and redesigning the center stair to be a focal point. While the stair is modern and visually transparent, it is still warm and inviting.
       
     

The goal of the first floor of this whole home remodel was to open up the space to connect the rooms together visually. We at old city design studio accomplished this by removing a bearing wall, and redesigning the center stair to be a focal point. While the stair is modern and visually transparent, it is still warm and inviting.

 The homeowners hired  old city design studio  to spruce up their existing master bathroom without touching the layout. But the existing bathroom only allowed for a small pedestal sink crammed in the corner. Through a simple but thoughtful design process with the owner, we demonstrated that moving the plumbing to the opposite wall allowed for a large vanity without sacrificing floor space or breaking the budget.
       
     

The homeowners hired old city design studio to spruce up their existing master bathroom without touching the layout. But the existing bathroom only allowed for a small pedestal sink crammed in the corner. Through a simple but thoughtful design process with the owner, we demonstrated that moving the plumbing to the opposite wall allowed for a large vanity without sacrificing floor space or breaking the budget.

D NE-2.jpg
       
     
D NE-3.jpg
       
     
G NE.jpg
       
     
Tunlaw NW.jpg
       
     
13th NE.jpg
       
     
4th NE.jpg
       
     
Winifield NW.jpg
       
     
D NE-1.jpg
       
     
13th SE.jpg
       
     
C NE.jpg